August 2008 Archivum

BBE Sonic Stomp – Sonic Maximizer
BBE Sonic Stomp – Sonic Maximizer a pedál mely csupán száz dolcsiba kerül, és bármilyen gitár cuccunk is legyen nagyság rendekkel feljavítja a hangját.
DJ Spock
Mindenki kedvenc Star Trek karaktere, Spock az Enterprise csillaghajó első tisztje és tudományos tisztje az alábbi videóban megmutatja, hogy a zenéléshez is ért.
Ingyenesen letölthető Roland TR-727 dobgép hangmintái
A TR-727-es Roland a TR-707-es testvére volt, mely abban különbözött, hogy latin hangmintákat tartalmazott.
Diffúzorokról videó a Realtrapstől
A korábban már bemutatott Realtraps cég, most egy mindenki által megtekinthető videót jelentetett meg, melyben bemutatják mik is azok diffúzorok és hogyan működnek a gyakorlatban.
Crate BV600H a leghangosabb erősítő!
Crate BV600H, 600 watt full csöves erősítő, alatta egy 16x12-es láda.
Crate V50 kombó megtanul repülni
Tart most a Crate láz nálam, legalábbis marha jó videók készültek erről a márkáról, itt a következő gyöngyszem egy kis demo videó a Crate V50-ről.
Thingamagoop
Az Egyesült Államokban él egy lány akit Karen Abad-nak hívnak és azzal foglalkozik, hogy különböző videokat forgat és készít. Van még egy lány az Usában akit pedig Maria Taylor-nak hívnak és gitározik és énekel. A kettőjük közös produkciójában láttam először a Thingamagoop-ot.
Blackheart a Crate - Loud Technologies új erősítő márkája
A Blackheart Engineering Pyotr Belov erősítő tervezési tapasztalatára illetve a Crate/Loud Technologies cégcsoport piaci helyzetére épít.
Gitár Másoló Masina
Egy gitárból hogyan lesz kettő...
T-Rex Moller a dánok tökéletes Tube Screamer-e
A második T-rex pedál amit ki tudtam próbálni az a Moller, ami egy overdrive és boost pedál egyben. A pedál hivatalos története az, hogy 2003-ban a dán Johnny Madsen gitárosa Knud Moller-nek szüksége volt egy jó Tube Screamer pedálra, amiben boost is van. Így a T-Rex elkészítette neki, amit miután más dán zenészek láttak és hallottak ők is vágytak egyre. A növekvő igény hatására a T-Rex elkezdte sorozatban gyartani a pedált, amit Knud után Moller-nek keresztelt.
MoReVoX Groville
A Retroverb után újabb ingyenes Impulse Response Library-t készített Sabino és csapata a Groville-t.
Madarozzo tokok
Új márka a tok piacon, Madarozzo. A képek és honlap áttanulmányozása után egyértelmű, hogy most már nem az a lényeg a gitár, hangszertokoknál, hogy jól védje a hangszert, hanem az is, hogy nézzen ki jól.
John Walker a zongora informatikus
John Walker a videón látható előadásában megmutatja, hogyan lehet a mai technológiával újra megszólaltatni zongorán a már elhunyt hírességek játékát.
Dobgép építés blog
A svájci Philipp egy napon arra eszmélt, hogy milyen jó lenne egy dobgépet építeni házilag. Sőt az egész folyamatot egy blogban naplózni, megosztani az online közönséggel.
T-Rex Moller hangminták
Andy jogosan észrevette, hogy a korábbi T-Rex Moller posztban a hangminták vonalból lettek felvéve. Egy overdrive pedál olyankor vérszegényen szól, így a hiányosságot most pótolom.
Fender Eric Clapton Blackie Stratocaster
Gitárt lehet másolni faipari gépekkel, illetve lehet replikát készíteni alapos elemzéssel.
Boss Od-1 overdrive kapcsolási rajz
Érkezett hozzánk egy kérés, még pedig egy olvasó szeretné megépíteni a Boss Od-1 pedál másolatát. Megosztom itt, hátha más is szeretne ilyesmit építeni.

Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák