Artec CDV1 Cooldrive teszt

2007 Oct 29, 23:51
Kategória: Effekt

Az Artec CDV1 Cooldrive a tizenkettedik Artec pedál melyet volt szerencsém kipróbálni. A pedál nem a Standard sorozatból való, hanem a Custom-ből, ami árban már a drágább kategória, cserébe sokkal több benne az okosság. A design-ban is rögtön látszik ez, nem a standard sorozat feketéjére festeték, hanem egy különleges smaragd zöld fényezést kapott. A Cooldrive fantázia névből szerintem rögtön sejthető, hogy egy overdrive/distortion pedálról van szó, amely az átlagos pedálokhoz képest két eq beállítási módot tud, az egyik a torzító rész előtt működik, míg a másik utána. A két eq-n kívűl a pedálon még van egy level és egy gain potméter.

Ami tetszett:
A dupla eq karakterisztikája, melyek vagy egy közép kiemelésre valók, vagy a közepek leszedésére és a basszus illetve magas hangok kiemelésére.

Ami nem tetszett:
A két eq potméter, egy kicsit bonyolult beállítani.

Végülis:
Az Artec Cooldrive egy elég sokoldalú booster pedál, mely egy már egy kicsit túlhajtott csöves erősítő elé jó választás. A szokásostól eltérő dupla eq egyszere áldás és átok, érdemes vele sokat kísérletezni, mert meghozza az eredményt.

Hangminta
Sajnos nem sikerült a rögzítés során vonalból azt a tökösséget is rögzíteni, amely a pedálból árad, ezért elnézéseteket kérem.

Artec a delay.hu fórumban
Artec pedál fórum topic

Kép a pedálról:
Artec Cooldrive

Hasonló cikkek:

Artec SE-PEQ Parametric Equalizer teszt

Teszteljen mindenki Artec pedálokat!

Igényes Artec videók

Artec SE-BOD Blues Overdrive teszt

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák