Artec CHR3 Stereo Chorus teszt

2007 Aug 22, 21:47
Kategória: Effekt

Az Artec pedál próbálgatásom tovább zajlott, most az Artec Vintage Chorus nagy testvérét a Custom szériában gyártott Artec Stereo Chorus-t próbáltam ki.

A Custom sorozat dobozolása megegyezik a Standard-al, viszont a pedál mérete pontosan kitölti a doboz belsejét. A legnagyobb meglepetés az az volt, hogy volt hozzá elem, amit akkor találtam meg, mikor az elemtartó fedelet leszedtem. Sajnos a pedál aljáról hiányzik a megszokott csúszásgátló gumiréteg, viszont a dobozban volt négy darab felragasztható gumikorong, melyek felragasztása után már nem csúszkált a padlón a pedál.
A kezelése egyszerű, összesen négy potméter van rajta, Rate(ezzel tudjuk a sebességet állítani), Depth (mélység, vastagság), Manual, Feedback.

Ami tetszett:
A pedál ára, műszaki tartalma, összeszerelési minősége és tudása. Igaz ez már nem legolcsóbb kategória, viszont ebben a kategóriában csak teljesen digitális pedálok vannak, mint a Digitech vagy Line6 (most kizárólag a magyar hangszerboltokban forgalmazott új kóruspedálokra gondolok), így a konkurenciához képest teljesen analóg(BBD) illetve true-bypass kapcsoló található rajta.

Ami nem tetszett:
A legidegesítőbb dolog ezen a pedálon a sztereo kimenet volt, ugyanis idáig bármilyen sztereo pedállal találkoztam azon két darab mono kimenet volt, itt egy darab sztereó, így sajnos nem tudtam kipróbálni, hogy mit tud valójában az Artec Stereo Chorus.

A hangja:
Az Artec Stereo Chorus elég sokoldalú pedál így tudja az Arctec Vintage Chorus hangját ha a Feedback és ha a Manual potméterek beállításával elkezdünk kísérletezni képesek leszünk igazán vastag csobogósan folyó kórus hang előállítására, ami igazán tökéletes ambient, atmoszférikus gitárhangzásra.

Atmoszférikus kórus hangminta az Artec-el:


Végülis:
Érdemes mindenkinek kipróbálnia, aki kórus pedált szeretne venni, miután ez már a második Artec kórus pedál, amit kipróbáltam, biztosan állítom az Artecnek is van egy jellemző hangja(mint például a Bossoknak vagy az Electro-Harmonix pedáloknak), így ha tetszik ez hangzásvilág akkor ez az Artec pedál is egy jó vétel.

Képek:

Artec

Stereo Chorus

CHR3

Hasonló cikkek:

Electro-Harmonix Stereo Electric Mistress video

Ingyenesen letölthető VST plugin csomag: Blue Cats Freeware Plugins Pack

Artec SE-VCH Vintage Chorus teszt

Megérkeztek Magyarországra az Artec effekt pedálok

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák