Artec RSV3 Resovibe teszt

2007 Sep 5, 21:45
Kategória: Effekt

Az Artec RSV3 Resovibe az ötödik Artec pedál amit kipróbáltam. Elég érdekes neve van, először azt hittem, hogy valamilyen okosított vibrato pedál lesz, de tévedtem. A kézikönyvbe beleolvasva ilyen szavakat találtam, hogy Opto-Control Vintage Tremolo, ami első hallásra ígéretesnek hangzott, bár az Opto-Control marketing fogásnak tűnt. Miután ez a pedál a Custom szériából való, így a kezelése bonyolultabb a Standard-ekhez képest, igaz a gyakorlatban ez csak eggyel több potmétert jelent:

Speed: a sebesség
Intensity: intenzitás
Mode: egy három állású kapcsoló mellyel a Vibe, Reso-Lo és Reso-Hi üzemmódok között lehet választani
Range: a filter hang tartományát

lehet szabályozni.

Vibe:
A pedál első üzemmódja neve ellenére nem Vibrato mód, sokkal inkább egy klasszikus Fender Tremolo hangzást csinál igaz nem annyira sima az oszcillátorának a hullámformája(szinuszos helyett inkább négyszög) ez a gyakorlatban radikálisabb hangzást jelent.

Reso-Lo
A második üzemmód szerintem használhatatlan, sajnos nagy hangerő esést produkál itt a pedál, ráadásul nagyon tompa lesz a hangzás, bár ez azért van, mert a benne lévő filter levágja a magasakat.

Reso-Hi
Ettől az üzemmódtól lesz ez az Artec pedál igazi különlegesség, ha az effektet Reso-Hi-ra kapcsoljuk, akkor kapunk egy tremolo effektet, mely egy auto-wah-al van szinkronizálva, filterezve amely a tremolo hangerőváltozására folyamatosan reagál.

Ami tetszett:
A Reso-Hi módja a pedálnak. Ilyen különleges és komplex hangot ritkán hallani egyetlen egy pedálból.

Ami nem tetszett:
Reso-Lo mód, remélem az Artec mérnökei kijavítják a hangerő csökkenést a többi üzemmódhoz képest.

Végülis:
Kezdőknek nem ajánlom ezt az effektet, nekik inkább az Artec Vintage Tremolo való(és mellé egy Wah-Wah pedál), a Resovibe az inkább azoknak ajánlható, akik valami különleges, egyedi hangzású pedált keresnek.

Kép a pedálról:
Artec Resovibe

Hasonló cikkek:

Artec SE-PEQ Parametric Equalizer teszt

Teszteljen mindenki Artec pedálokat!

Igényes Artec videók

Artec SE-BOD Blues Overdrive teszt

Kommentek

Tamás írta:

Sziasztok!
Én a leírtakhoz nem hozzászólni szeretnék , hanem effektek használata terén teljesen laikus lévén a tanácsotokat kérném. Klasszikus gitár után/mellett jazz gitáron tanulok játszani, a jazz alapjait próbálom elsajátítani .Ibanez Fg100 gitárom és egyedi Jazz Master (Nyerges András alkotta) erősítőm van (beépített nem túl jó minőségű delay, chorus van az erősítőben). Tisztában vagyok vele, hogy a játéktechnikám enyhén szólva fejleszthető még, de ezzel együtt szeretnék egy klasszikus (Joe Pass, Herb Ellis, Jim Hall,Barney Kassel...) jazz gitár hangzást elérni. Az erre jellemző telt, meleg és kerek hangzás kihozható a gitárból, ill. erősítőből, amit hiányolok az a magas hangok kellő mértékű teltségének, nyújtottságának
és befejezettségének (jellegzetes vísító lecsengés) hiánya. Ha egyáltalán értelmezhető volt a kérdésem: valamilyen effekt közbeiktatásával van-e lehetőség a kívánt hangzás elérésére, vagy ez egy szobában komolyabb technika nélkül nem kivitelezhető.
A választ előre is megköszönöm, üdvözlettel,
Tamás

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák