Artec SE-PEQ Parametric Equalizer teszt

2007 Oct 8, 19:27
Kategória: Effekt

Az Artec SE-PEQ Parametric Equalizer a tizenegyedik Artec pedál melyet volt szerencsém kipróbálni. Elég érdekes effektnek tartom a parametrikus eq-t, a sima grafikus eq-khoz képest ezt egy precíziós sebészi kés, mellyel nagyon pontosan meghatározott területen megfelelő hatással lehet tevékenykedni, azaz a kiválasztott frekvenciatartománynak beállíthatjuk a szélességét, hangerő növekedését.

Ami tetszett:
A szokásos dolgokat tudom sorolni, amit már megszoktunk az Artec pedáloktól, az ár/érték arányukat, a true-bypass kapcsolást, illetve azt, hogy bekapcsolt állapotban nem színezi a gitárhangját.

Ami nem tetszett:
A pedál akkor lenne igazán ütős, ha nem csak 1 sávot tudna eqz-ni, hanem hármat, bár ahhoz a mérnököknek elég sok potmétert kéne elhelyzeniük elég kicsi felületen.

Végülis:
Azt hiszem parametrikus eq-t olyanok vesznek, akik már csiszolják a saját hangzásukat, precízebb beállításokat akarnak elérni, például egy torzító pedál elé, hogy sokkal ütösebb hangot kapjanak, vagy egy jó kis csöves cucc elé boosterként, számukra egy jó alternatíva az Artec SE-PEQ Parametric Equalizer.

Artec a delay.hu fórumban:

Artec pedál fórum topic

Kép a pedálról:

Artec Parametric Equalizer

Hasonló cikkek:

Teszteljen mindenki Artec pedálokat!

Igényes Artec videók

Artec SE-BOD Blues Overdrive teszt

Artec CDV1 Cooldrive teszt

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák