Artec SE-VCH Vintage Chorus teszt

2007 Aug 12, 18:06
Kategória: Effekt

Az új pedál márka annyira lázba hozott, hogy már sikerült is letesztelni egy példányt, a Vintage Chorus-t.

Izléses kis fekete dobozba volt csomagolva, természetesen maximális térkihasználtsággal, ráadásul úgy, hogy egy tartós elemet is adnak mellé, ezt egy jó dolognak tartom. A mellékelt dokumentáció az összes Artec pedált tartalmazza, mindegyikről egy kis rövid áttekintés és hozzá két alap beállítást. A Vintage Chorus leírása alapján kiderül, hogy vastag és meleg hangzású kórus hangra képes a pedál.

Ami tetszett
Viccesen fog hangzani de legjobban a pedál súlya tetszett. Ráadásul komolyan gondolom. Szerintem aki kis pedálokból építi össze az effektparkját olyan négy pedál után már igen csak hátrányba kerül cipelés ügyileg a multieffektes kollegákkal szemben. Ráadásul mindezt úgy sikerült az Artecnek megcsinálnia, hogy nagyon jó dizájnú a pedál(mint az MXR pedálok), fémből van, és ráadásul masszív fajtából, ami bírja a hánykolódást és taposást(erről mindig az az Electro-Harmonix Small Stone jut eszembe amelyik nem bírta a gyűrődést és a kapcsoló környéki lemez egyszerűen belapult). Ami szintén egy nagyon jó ötlet a pedálon az az alja, ami úgy néz ki, mint egy csúszásgátlós alumínium lemez, csak itt műanyagból. Így bármilyen talajon fixen megáll, anélkül, hogy elmászna.
Természetesen a True-Bypass kapcsoló is nagyon hasznos dolog.

Ami nem tetszett
A szuper dizájnt sajnos egy ponton sikerült elszúrni, az elemtartó fedélnél. Gagyi kis kindertojás tartó műanyagból van. Ezt talán nem is igazán baj, inkább olyasmi félelmem van, hogy egy-pár év után eltörhet, vagy csak simán eltűnik, elveszik a pedálról. Talán az a szerencse az Artec-nél a DOD pedálokkal szemben, hogy nem a pedál oldalán található, hanem az alján, így ha rendes pedálboardon sosem fog leesni róla.

A hangja
A pedál hangja szerintem se nem rossz, se nem az az úristen milyen jól szól kategória, inkább egy korrekt kórus hang.
Készítettem egy hangmintát a gyári Slow Chorus beállításokkal:

Végülis
Ha valaki 15 ezer Forint környékén keres kórus pedált akkor ez egy jó vétel, aki ennél többre vágyik, érdemes kipróbálnia az Artec Stereo Chorus-t vagy más márkáknál próbálkoznia, nem elfelejtve, hogy e tudásszint feletti katagória 60-70 ezer Forint felett kezdődik újonnan( TC Electronics, vagy Electro-Harmonix Polychorus).

Képek:

Artec

Vintage Chorus

SE-VCH

Hasonló cikkek:

Artec CHR3 Stereo Chorus teszt

Artec SE-VPH Vintage Phase Shifter teszt

Artec SE-VTM Vintage Tremolo teszt

Artec SE-PEQ Parametric Equalizer teszt

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák