Bill Palmer – Concepts of Jazz

2008 Jun 9, 13:27
Kategória: Könyv ajánló

Jazz elmélet könyv egy ausztrál gitárostól nem csak gitárosoknak.

Bill Palmer neve talán még ismeretlenül cseng a számunkra de érdemes lesz rá odafigyelni. A Sydney-i srác (hiszen mindössze 27 éves) Rock, Blues, Funk, R&B, Jazz és Country gitározásban is otthon van, folyamatosan koncertezik zenekaraival, megjelentette saját albumát és jazz elméletet oktató könyvének második javított kiadását.

http://www.youtube.com/watch?v=l3LCzUGrh8E

A Concepts of Jazz mindössze 10 ausztrál dollárért már a miénk lehet, ennyibe kerül az e-Book változat, míg 45 dodóért kinyomtatva keménykötésben házhoz szállítják.

Bill Palmer

Az e-Book mellett döntöttem és pikk-pakk megérkezett e-mailben. Nem találtam benne sem tabulatúrát sem ezer különböző ujjgyakorlatot, hála az égnek, hiszen ennek a könyvnek nem erről kell szólnia. A könyv első része tökéletesre sikerült. Számomra pont olyan, mint egy egyetemi jegyzet, amit a vizsgára készülődésképp készítenek a diákok, sallang mentes. Ha már ezzel a képpel éltem hozzá is teszem, hogy miután nem jártam az előadásokra(ergo sosem tanultam jazz-t tanártól) még így is el tudom sajátítani belőle a tudást. A tudás alatt a 2-5-1 teljes megértését, milyen akkord váltásra mit lehet játszani-t értem.

Nagyon tetszett az a könyvben, hogy hangszer független, Bill javasolja dobosoknak is a Concepts of Jazz elolvasását. Sőt mindenki számára azt javasolja, hogy egy másik hangszeren próbálja ki az elméletet a gyakorolatban, azaz ha valaki olyan hangszeren játszik, mint pl.: egy trombita ami egyszerre csupán egy hangot képes megszólaltatni az foglaljon helyet egy zongoránál és hallgassa meg, hogy szól egy D7 akkord, míg aki pl.: gitározik az egy arpeggio-ként bontsa fel az akkordot.

A könyv második része az elsőben megtanult elmélet gyakorlatát segíti, itt már természetesen mindenféle skála és mód megtalálható.

Szerintem a könyv simán megéri az árát, így aki nem tud tanárhoz járni, annak ez egy jó és hasznos befektetés.

Concepts of Jazz honlapja

Hasonló cikkek:

Ingyen letölthető jazz mp3-ak

Samuel Torres május 15-én az A38-as hajón

Toontrack Jazz EZX EZdrummer-hez

3 ingyenesen használható virtuál analóg szinti

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák