Fender Blues Junior

2007 Jul 17, 23:49
Kategória: Erösítő

Az előző posztban megismerhettük az egyik legkisebb csöves kombót, most pedig az egyik vetélytársát a Fender Blues Junior-t.

A paramétereit áttekintve egy hasonló erősítőnek tűnik, mint a Laney LC15, viszont még sem ugyanaz.
A csövek szempontjából ugyanaz a felépítése, 3 db 12AX7 az előfokban és egy pár EL-84 a végfokban. Ugyanúgy 15 watt teljesítmény leadására képes ez a kapcsolás, viszont az egyéb áramköri elemeknek köszönhetően a hangja teljesen más, benne van a klasszikus Fender hang, melyből nem lesz velős hardrock hang. Jól kitekerve egy humbuckeres gitárral persze lesz gain-je, de inkább a klasszikus/vintage/retro overdrive hangzást lehet elérni. Így inkább a tiszta fender hangtól a zsigeri bluesrockig lévő műfajokig lesz tökletes.
A Blues Junior-t már gyárilag 12 collos Eminence hangszóróval szerelik a láda része is félig zárt, így a kis Laneyket megeszi, ha mély hangokat nézzük, cserébe már súlyosabb, emiatt nehezebb cipelni.

Külföldön nagy népszerűségre tett szert, nem csak klub zenekarok gitárosai használják, hanem akár nagyobb helyen is megállja a helyét, természetesen kimikrofonozva.

Akinek tetszik az erősítő hangkaraktere, viszont nincs megelégedve vele 100 százalékosan, annak érdemes megtekintenie ezt az oldalt, ahol különféle modosítások leírása található.

Az erősítő ára újonnan olyan 120-130 ezer, használtan a jó állapotban lévőkért 90 ezer Forint körüli összeget érdemes adni.

Legvégül egy házivideó az erősítőről így szól ha teljesen ki van tekerve a gain és a volume:

http://www.youtube.com/watch?v=9Hi-7tBnYcU

Hasonló cikkek:

Stoney Curtis a strat guru 2!

Fender - Corona California

Fender Jazzmaster Elvis Costello

Weber Mini Mass

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák