Greg új kombócskája

2007 Jun 24, 22:07
Kategória: Erösítő

Gregorius mester újabb napló bejegyzést küldött a műhelyéből, ezúttal egy erősítő építéséről írt:

Egy új kombócska jött ki a műhelyemből, nem az a fajta erősítő, ami a saját maga által a falba robbantott lyukon keresztül hagyja el a helyiséget. Ez civilizált lény, ez az ajtón közlekedik...
Teljesítményre egy szolid 50 watt, épp hogy csak megrezgeti a gatyában a gombokat. 2 db Jensen P10R hangszóró eregeti magából a kis rezgő méhecskéket szanaszét a levegőbe, de ezek nem gyűjtik a mézet, hanem pont fordítva, mindenhová odapöttyentenek egy kis nektárt ahol járnak, egy idő után melegséggel telik meg a levegő, a hangba szinte bele lehet harapni.
Ezek a hangszórók olyanok, mint két rosszcsont kiskölyök, akik nem úgy adják elő a verset ahogyan megírta a költő, de az eredmény gazdagabb mint az eredeti.

Maga a végfok egy egyszerű kapcsolás, 2 db 6L6 csővel, megadva neki minden mi jár, sőt a kimenőtrafóból kétszer akkora is... a Végfok és fázisfordító közötti csatolókondi az Orange Drops, minden más viszont Mallory a jelútban... Mindezt a nagyon finoman, szinte nyomokban jelen lévő fűszert is belekevertük abba a pikáns szószba, amit a hangszóróval feltálalhatunk a hallgatóságnak…

A végfok előtti hozzávaló az előerősítő. Ez szintén nincs agyonbonyolítva, két triódából álló klasszikus alapkapcsolás, kicsit átalakítva az én szájízem szerint. A sokak által ismert Sovtek 12AX7 WC csöveket választottam, ne kérdezzétek miért, valahogy ezt találtam belevalónak, szakítva az eddigi 6n2p cső istenítésével. Illetve az istenítés a mai napig tart, csak valahogyan ebbe a cuccba ezt volt kedvem tenni.

A megszokott pre-vol és master potikkal lehet játszadozni hangerő ügyileg. A Jensen hangszórók nem a túlzott érzékenységükről híresek, az 50 watt se egy hangfegyver, de azért jól kitekerve 30 méterről lehet a cuccal sört csapolni. Ha véletlenül mégse sikerül, még mindig ott a pultos csaj aki segít.

A hangszínek, hang-ízek, hangillatok csűrésére-csavarására-facsarására egy jól bevált 3 utas passzív szabályzót használtam. Só, bors, paprika, semmi csicsa.

Ebbe a cuccba került bele a csöves reverb amiről legutóbb dobtam pár sort. Így az erősítő előlapján összesen 8 poti várja, hogy tekergessük őket.

Maga a hang szépen épül fel, nincsenek kilógó részek, a mélyeken kényelmesen ülnek a középfrekvenciák, szinte úsznak benne, mindezek tetején napfényszerűen lebegnek a magasak.

Az erősítőben visszacsatolás nincs, a végfok nem májerkedik, nem sminkeli magát, nem akar jobbnak látszani ami. Egy izmos, pezsgővérű parasztlányra nem volt szívem ráadni egy nagyestélyit.
Így kilóg a sok kisuvickolt úrinő közül, mindenki őt akarja.
Összességében egy kedves kis szerkezet született, remélem a gazdiját sokáig szolgálja majd.

Greg

Hasonló cikkek:

Csöves Reverb

Kommentek

Natashabax írta:

Hogyan lehet letolteni ingyen xrumer 7.0.10 Elite?
Adj URL kerlek!!!
Ez a legjobb program a tomeges kikuldetes a forumon ! XRumer tonkreteheti legtobb captchas !

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák