Kollaps interjú

2008 Sep 9, 14:17
Kategória: Interjú

Következzék egy interjú Magyarország egyetlen posztpunk zenekarával, akiket az orosz maffia pénzel. A kérdésekre Miki a gitáros válaszol.

Kik vagytok?
Üdv, mi vagyunk a Kollaps, én meg a gitárosa művésznevemen famiri kompyuta, ami már a sokadik művész nevem, és mind ilyen jó volt.

Mit akartok?
Azt akarjuk, hogy a 80as évek hajmetálja újra jöjjön vissza, és soha ne hagyjon el minket, ezért küzdünk foggal-körömmel, éjt nappallá téve, nem kímélve élőt, s holtat. Meg azt is akarjuk, hogy híresek legyünk, és végre civilben is rúzsozhassuk az ajkunkat, és lehessen végre beülni a haverokkal cigizni, meg dumcsizni tapinaciban,szolíd sminkkel is, és ne nézzék ki az embert, akik nem értik, hogy ez az életünk, és művészetünk része, és mind csak bántani akarnak minket.

Kollaps

Milyen a Chrome hangzás?
Á igen, a Chrome-ot sokan kedvelik hazánkban, hála az állandó Bravó, és százszorszép magazinbeli szereplésüknek, de hangzásukat igen kevesek tudták megfejteni, kvázi "lekopírozni".Én persze tudom a titkot, kell hozzá egy minél több sávos eq- ez a lelke a dolognak- amin kizárólag egy sávot használhatunk, az összes többit agyig le, elé fuzz, mögé mondjuk flanger, a többi az érzékeny művész kezeken múlik.

Hogyan recordingoltok?
Mi úgy recordingolunk, hogy nem készülünk fel, nagyon művészinek tartjuk, úgy fogjuk fel a folyamatot, mintha nem is folyamat lenne, hanem egy film, és csak nézünk a stúdióban, meg néha eszünk valamit. Nagyon újszerűnek tartjuk a dolgot, mint ahogy az is.

Mikor lesz lemez?
Lemezünk lesz, bár Erdős Péter (a gyöngyharmatos éjszakában Erdős Brigitta) nem adott pénzt a Pankkk programmal nekünk, mert a beadott anyagnál nem koppant kettőt az asztal lába, és semmi ektoplazmikus esemény nem történt a kultúrattaséval a vacsoránál, de hát mi még csak gondolkozunk a sátáni szövetségen, még csak az ismerkedési szakaszban vagyunk, és nem rontunk ajtóstól a házba, hiába ég.

Vajon ti vagy egy lakodalmas zenész bír tovább játszani?
Ez a a lakodalmas zenész jó kérdés, fogós kérdés, nem akarom megsérteni ugye a zenésszakma abszolút elitjét, csak annyit mondok, hogy tárgyalásban vagyunk Fásy Ádámmal, és mindez az adásszünettel van kapcsolatban.

Milyen húrokat használsz?
Nagyon vastag húrokat használok, mert nagyon vastag hurka ujjaim vannak, és ugye ahogy a haspók nagy tányér levest eszik ebédre, úgy van ez az élet más területén is.

Te most Stevie Ray Vaughen-nek képzeled magad, hogy vastag húrokat használsz?
Nem képzelem magam Stevie-nek, az a FF Miki és füstölő gitárja, én csak névrokona vagyok FF Mikinek és füstölő gitárjának.

Bon Jovi vagy Poison volt rátok nagyobb hatással?
A Bon Jovi és a Poison, meg az egész éra együttesen volt ránk iszonyatos hatással, évekig pl. Dee Snyderre maszturbált nálunk a teljes lakóközösség, és megtelt a pszichiátria becsületes bányászokkal, akik szépségtapaszban mentek le dolgozni, és azt hitték az Úr büntetéseként omlott rájuk a tárna, mert flitterezték a rögöket, hogy klippesebben nézzenek ki a csákánycsapások.

Melyik a kedvenc Jovi slágered?
A kedvenc Bon Jovi slágerünk a Jump, azt lehetetlen überolni szerintem.

Tényleg annyi orosz van a gőz fűrdökben?
Az oroszok sokan vannak a gőzfürdőkben, ez így van, többektől hallom innen is, onnan is.

Hasonló cikkek:

Kollaps koncertek

Cry Baby: The Pedal That Rocks The World

Kommentek

synthjoe írta:

A Jump az nem Van Halen, véletlenül? :-)

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák