Legkisebb közös többszörös: Laney LC15

2007 Jul 13, 22:49
Kategória: Erösítő

Ahogy a matematikában megtanultuk a legkisebb közös többszöröst, úgy ezt megtanulhatjuk a gitárerősítők világában is.

Mire gondolok? Amikor az ember egy olyan erősítőre vágyik, ami olcsó, de csöves, könnyen cipelhető de mégis jól szól, nos pont ezen paraméterekre találták ki a Laney LC15-öt.

Mit is tud ez a csöppség? Ez egy teljesen csöves erősítő, 3db ECC-83-al az előfokban és egy pár EL-34-el a végfokban. Ez a kapcsolás 15 watt teljesítményt eredményez, ami első pillantásra kevésnek tűnik, de akik gyakorlott csöves erősítő használok, azok tudják, hogy két azonos teljesítményű tranzisztoros illetve csöves erősítő közül, mindig a csöves a sokkal hangosabb. Visszatérve a Laneyhez a 15 wattját egy 10 collos Celestion Tube segítségével pumpálja a nagyvilágba, ami elég arra, hogy egy dobos mellett megszólaljon. Az erősítő nincs túl bonyolítva, egy csatornás, a potméterek segítségével lehet állítani a csövek túlvezérlését(overdrive). Teljesen kitekerve a gaint és a volume-ot egy egészséges hard rock torzításig juthatunk el. Van egy tovább fejlesztett változata a Laney LC15R, mely annyival tud többet, hogy van benne FX-loop, rugós zengető és hangfal kimenet, mely segítségével egy 4x12-es ládára köthetjük, és kiküszöbölhetjük a kis hangszóró és a nyitott felépítés hátrányát: a kombóban sajnos elég gyengén szólnak a mélyhangok.

Youtube-on találtam egy házi demo videót a kombóról:

http://www.youtube.com/watch?v=u6M6NbQ93SQ

Az LC15(R) ára itthon újonnan olyan 80-100 ezer Forint között mozog, míg használtan 40-70 ezer Forint között mozog az ára, arra érdemes figyelni, hogy a korábbi széria HH Invader hangszórókkal készült, sajnos gyengébben szól a Celestion-ös változathoz képest.

Hasonló cikkek:

Fender Blues Junior

Új erősítő sorozat a Laney-től és a Hughes and Kettnertől

Weber Mini Mass

Blackstar Amplification Artisan sorozata

Kommentek

Viktor írta:

Sziasztok!

Ha esetleg érdekelne valakit, nekem van egy eladó Laney LC15R kombóm, gyakorlatilag új.
Ára 67 ezer Ft.

Tel.: +36302887076
viktor.bagdan@gmail.com

kefe írta:

AKarod mondani EL84 nem?
Nem mindegy :)

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák