Mad Professor pedálok

2008 Jun 6, 17:56
Kategória: Effekt

Finnországban van egy Mad Professor nevű műhely, ahol prémium minőségű erősítők és pedálok készítésével foglalkoznak. Az ő pedáljaikat fogom most bemutatni:

Little Green Wonder

Little Green Wonder

A kis zöld csoda egy overdrive pedál, sőt egy Tube Screamer jellegű pedál azoknak is akik utálják a TS pedálokat. Használható single coil-al és humbuckerrel, illetve az erősítő tiszta csatornáján egy kis koszra vagy a torzított csatornán a dögösség kedvéért.

Gyártó által készített hangminták: 1,2,3

Deep Blue Delay

Deep Blue Delay

A mélykék visszhang egy természetes hangú analóg/digitális pedál melyet úgy terveztek, hogy a torzított hangoktól se jöjjön zavarba. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem csak torzító után hanem elé is be lehet kötni. Olyasmiket, mint zaj csökkentő áramkör és egyéb filterek nem tartalmaz, hogy a lehető legtermészetesebb lecsengése legyen a visszhangoknak.


Mighty Red Distortion

Mighty Red Distortion

A 80-as évek kompresszált high-gain torzítására vágysz? Akkor az izmos piros torzító a te pedálod. A torzítás mértéke elég széles skálán állítható és emellett alkalmas más torzító és overdrive pedálokkal való egyidejű használatra.

Gyártó által készített hangminták: 1,2,3

Fire Red Fuzz

Fire Red Fuzz

A tűz piros fuzz nem egy újabb értelmezése a klasszikus fuzz hangzásnak, hanem egy nagyon jó minőségű fuzz pedál nagyon, amely nagyon sok hangszínre képes.

Mellow Yellow Tremolo

Mellow Yellow Tremolo

A meleg sárga tremolo egy igazi szinusz hullámos tremolo mely képes az 50-es évek enyhe tremolo hangzásától a mély modulációig. A pedál kapcsolása nagyon hasonlít a korai erősítők tremolo részének kapcsolására ami egy nagyon muzikális tremolo hangot eredményez, mind a tiszta mind a torzított gitárnál.

Tiny Orange Phaser

Tiny Orange Phaser

Az apró narancs phaser a szokásos fézer effektet hozza, a különleges benne a mix potméter mely középen van nulla állásban és jobbra, balra más-más fézer hangot kapunk.


Sky Blue Overdrive

Sky Blue Overdrive

Az égszínkék overdrive viszont nem a klasszikus TS-9, SD-1 három potméteres overdrive-ja hanem egy igazán különleges kapcsolás. Található rajta a hangerő és a torzítás mértékén kívűl egy textúra illetve z potméter. Előbbi a szokásos EQ-t jelenti, míg a z egy állítható terhelés mellyel a passzív hangszedők karakterét leszünk képesek fokozni.


Végül

Minden Mad Professor pedál Finnországban készül kézi összeszereléssel.

Mad Professor Pedals

Hasonló cikkek:

Pedálok belülről

Világzene Electro-Harmonix pedálokkal

Electro-Harmonix Germanium OD

SmolskiTech Mini és Dual Loop

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák