SnapJack gitár kábel teszt

2007 Aug 25, 19:45
Kategória: Gitár

A teszt alanya egy 6 méteres 6,3-as mono jack-jack kábel, mellyel természetesen nem csak gitárt köthetünk össze erősítővel, hanem bármi aminek nagy jack ki vagy bemenete van. Azt hiszem mindenkivel előfordult már, hogy sikeresen belegabalyodott gitározás közben a kábelbe és ha nem vigyázott akkor vagy felbukott benne, vagy sikeresen kiszakította az erősítőből vagy a gitárból. Idáig erre a vezeték nélküli rádiós adővevők voltak a megoldások, viszont ezen berendezések ára olyan 50 ezer forinttól kezdődik és nem mindenki engedheti ezt meg magának, ráadásul a hangminősége rosszabb a kábelekhez képest.

Snap Jack

A Snap Jack úgy oldja meg ezt a problémát, hogy egy minőségi, alacsony zajú kábel végére két speciális jack dugót tesz, melyek nagyobb erővel szétszedhetőek, ugyanis mágnesek tartják egyben. Így ha beleakadunk a kábelbe, a jack dugó a mágneses részénél ketté válik és megússzuk a pofára esést, vagy ami még rosszabb lenne az az, amikor beletörik a jack dugó a gitár vagy erősítő jack aljzatába.
A SnapJack féle jack dugó végét külön is lehet kapni, így ha több gitárunk van és csereberélni szeretnénk, hogy épp melyiket kössük az erősítőre, akkor elég mindegyik gitárunk jack aljzatába egy SnapJack dugót tenni és utána csak a kábel végéről a mágneses résznél egy határozott mozdulattal le tudjuk csatlakoztatni az épp használt gitárt, ráadásul úgy, hogy nem szükséges az erősítőt lehallkítani vagy kikapcsolni, ugyanis a mágneses rész teljesen zajmentesen tud ketté válni.


Ami tetszett:
Még csak pár napja van nálam a kábel, de azokat a paramétereket amiket a marketing anyagukban igérgettek totálisan hozza a gyakorlatban. Nagyon élvezem, hogy tudok gitárokat csereberélni úgy, hogy az erősítőmet nem kell lehallkítani vagy lekapcsolni, így ugyanolyan beállítások és hangerő mellett tudok több gitárt összehasonlítani.

Ami nem tetszett:
Alapvetően ez egy drága árkategóriájú kábel, a külföldi ára olyan 35-50$ között mozog. Viszont ha mélyebben belegondolok, hogy az alacsony zajú és aranyozott jack végű márkás kábelek is ilyen áron kaphatóak, rááadásul a SnapJack több szolgáltatást nyújt akkor azt hiszem ez egy reális ár.
Az ára egyébként itthon is annyi, mint külföldön.


A gyártó honlapja

Hasonló cikkek:

Excetylene Vintage Series Gitár Kábelek

Electro-Harmonix Stereo Electric Mistress video

Gitár Másoló Masina

50 új ESP basszus és szólógitár

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák