Stephenson Amplification Fix My Duck

2008 Nov 20, 17:55
Kategória: Effekt

Stephenson Amplification talán még kevéssé ismert idehaza, így először a céget mutatnám be. A cég tulajdonosa Mark Stephenson már több, mint húsz éve foglalkozik erősítők javításával és építésével. Az utolsó évtizedben már a saját tapasztalatát felhasználva igyekszik zenészeknek segíteni, hogy megtalálják a saját hangzásukat. A termékeikre(erősítőikre) jellemző, hogy kézzel készültek és egyedi gyártású kanadai transzformátorokkal szereltek. Arra is ügyeltek az erősítők tervezésekor, hogy könnyen beszerezhető csövekkel működjenek(ne valami speciális NOS(New Old Stock) csővel). A különböző erősítőiken kívül még van egy sokoldalú booster pedáljuk a Fix My Duck.

Miért kapta ezt a fura nevet a pedál? Mikor Mark lánya másodikos volt, kavicsokat gyűjtöttek az osztályával a folyópart mellől, amelyeket utána a kisdiákok kifestettek , az aljára lábakat ragasztottak. Mark lánya egy kacsát festett rá, pont olyat, mint amilyen a pedálon látható. Hónapokkal később, miközben Mark éppen az egyik ügyfelével telefonált, lánya berohant és toporzékolt, mivel lejött az ajtótámasztó kavicsnak a lába és szerette volna, ha apja azonnal megragasztja. Miután Mark türelemre intette egy sárga cetlire felírta a lány, hogy Fix My Duck. Miután a telefon beszélgetésnek vége lett, Mark megragasztotta a követ és a cetlit pedig kitette az üzlet falára. Pár évvel később, mikor elkészült a pedál, eltűnődve nézett a falra és. Azóta is a lányával együtt készíti e pedálokat.

Ahogy a pedál előélete sem egyszerű így a képességei sem. Három funkciót képes ellátni:
-Buffer pedálként, azaz ha hatalmas kisvasutat építünk, akkor nem fog eltűnni a jel a sok kábel és effekt miatt
-Treble boosterként. Érthetővé válik a szóló olyan gitároknál melyeknek tonnányi mélyük van
-Normál boosterként. Azaz egy erősítő elé kötve azt túlvezérelni

A pedál kezelése egy kicsit bonyolultabb az átlagnál, az alábbi dolgok találhatóak meg rajta:
Gain:torzítás mértékét szabályozhatjuk.
Tone:hangszín szabályzás
Level:a hangerőt tudjuk beállítani
Full, Flat, Treble kapcsoló:üzemmódot tudjuk kiválasztani, Full a normál booster, Flat a buffer és a Treble a Treble booster mód
Thin, Thick kapcsoló:mély kiemelés

Ami tetszett:
A rengeteg kapcsolási és állítási lehetőségnek köszönhetően mindenféle boostolás kitekerhető belőle. A Treble üzemmód fincsi kis Rangemaster hangzásra képes, Full és Thick üzemmódban pedig teljesen modern boostolt hangokat tudtam kicsiholni belőle.

Ami nem tetszett:
Az elem beleapplikálásához szokás szerint csavarhúzó kellett. Az üzemmódok kapcsolói a pedál oldalán találhatóak, így egy kicsit esetlen a pedál.

A hangja:
Lásd következő poszt.

Végülis:
A pedál hozzá azt a minőséget, amit mondjuk egy Keeley vagy Analogman pedáltól elvárnánk, csak olcsóbb, szebb, jobb.

Kép a pedálról:
Fix My Duck

Hasonló cikkek:

Stephenson Amplification Fix My Duck hangminták

Blackstar Amplification Artisan sorozata

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák