Új erősítő sorozat a Laney-től és a Hughes and Kettnertől

2007 Apr 24, 00:05
Kategória: Erösítő

A két közismert cég egy-egy új erősítő családdal bővitette termék palettáját a teljesen csöves gitárerősítők piacán. Mindkét erősítő család a retro/vintage stílusban készült, legalábbis kinézetre.

A Laneynél a cég negyvenéves jubileumának ünneplésére hozta ki az új sorozatát a Laney Lionheart-ot. A Lionheart kombo változatainak teljesítménye 5 wattól 20 wattig terjed, el84-as végfok csövekkel és Celestion Heritage hangszórókkal. Ez studioban valóhasználatára teszi igazán alkalmassá.
Készült belőle fej kivitel igaz kizárólag a 20 wattos változatból.

A Kettner-nél nincs 40 éves jubileum, viszont az erősítők hangjában ott lesz az a hang, ami negyven éve volt jellemző az erősítőkre, a vintage clean hang illetve a korai 80as évekre jellemző overdrive. Az erősítő család neve Statesman és négy tagból áll, ebből 3 kombó(20, 40 és 60 wattos) és egy fej, ami 50 wattos. Mindegyik erősítőnek saját hangzása lesz a különböző végfokok miatt.
A 20 wattosat egy pár EL84-al szerelik, neve STM Dual EL84 és egy darab Custom 12″ Eminence Rockdriver Cream hangszóró lesz hozzá. A 40 wattosban(STM Quad EL84) már két pár EL84 lesz és szintén egy darab Custom 12″ Eminence Rockdriver Cream hangszóró lesz benne. A 60 wattos, az STM Dual 6L6 pedig nevéből eredően két 6L6 végfok csővet fog tartalmazni illetve két darab Custom 12″ Eminence Rockdriver Cream hangszórót. A fej neve STM Dual EL34.

Mindegyik erősitő két csatornás és mindegyik csatorna két módban állítható. Normál és Twang mód a tiszta csatornál illetve normál és boost mód a torzított csatortnán.
Természetesen ma már alapvetőnek számító funkciók, mint a 3 utas EQ, FX-Loop illetve Accutronics rugós reverb is részei az erősítőknek.

A Statesman megjelenésének ideje április és az erősítők ára olyan 1000-1500 Euro között lesznek.

Hughes & Kettner Statesman
kettner
Laney Lionheart
laney

Hasonló cikkek:

Blackstar Amplification Artisan sorozata

Legkisebb közös többszörös: Laney LC15

Weber Mini Mass

Teszteljen mindenki Artec pedálokat!

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák