V-pick pengetők akusztikus gitárhoz

2008 Jun 15, 21:19
Kategória: Gitár

Meguntam a szokásos dunlop teknősös pengetőimet és valami különlegesre vágytam, az interneten barangolva rátaláltam valami tényleg különlegesre. A neve V-picks, ami egy olyan pengető mely nem a szokásos műanyagból készült, hanem egy speciális akrilból.

A pengető megszületésének történetét érdemes elolvasni, röviden összefoglalva sok évi kisérletezés után Vinni Smith-nek sikerült megtalálni a tökéletes anyagot, melyből a tökéletes pengetőt el is készítette. A vásárlás menete a szokásos megrendelő oldalon keresztül lehetséges PayPal-lal. Be is szereztem egy Screamert, egy FabFour és egy Acoustic csomagot.

Akusztikus V-pick

Legelöszőr az akusztikus pengetőket próbáltam ki egy kedves barátommal, aki egy gyönyörű Furch tulajdonosa. Az első benyomás az volt, hogy miután akrilból készültek a pengetők és nincsenek festve ezért átlátszóak, így érdemes nagyon odafigyelni, hova tesszük a pengetőt, mert ha nem akkor az életben nem fogjuk megtalálni. Érdemes rá vigyázni, mert a teszt során minden másban jelesre vizsgázott a pengető. Elöszőr is jóval hangosabban szólt a sima dunlophoz képest. Olyan volt az érzésünk, mint ha eggyel vastagabb húrkészlet lett volna a gitáron. A másik, hogy olyan gyönyörű kristály tiszta magashangok jelentek meg, hogy az öreg húrokon a dunlop csak puffogot, míg a V-pick-kel úgy szól, mint ha egy új húrkészlet került volna a gitárra. Az akkordozás így mégartikuláltabbá vált.

Felmerül még az a kérdés, hogy vajon mennyire strapabíróak a V-picks pengetők. Az alábbi kép egy 80-as években készült darabot mutat, melyet tulajdonosa a mai napig is használ:

legrégebbi V-pick

Ha megengedhitek, hogy egy ilyen prémium kategóriás pengetőt kipróbálhassatok, akkor ne habozzatok...

Hasonló cikkek:

V-Picks pengetők elektromos gitárhoz

Megújult a Fender Electracoustic sorozata

Mai program ajánló: Hangfoglalás!

A hét Gibsonja: Les Paul Studio Ebony

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák