Weber Mini Mass

2008 Dec 23, 21:49
Kategória: Erösítő

Idáig folyamatosan a tökéletes kis csöves erősítőt keresetem, így kerültem kapcsolatba egy Laney LC-15-el, ami nem rossz, mert pindurka és nagyon könnyű még is túl hangos, a Blues Junior szintén, így komolyan elkezdtem filozofálni egy maximum 7 wattos fejen, mint a Blackheart vagy esetleg egy Orange Tiny Terror-on. Sajnos semelyik sem az igazi, ha az embernek muszáj egy bizonyos zajlimitet tartania a családja illetve a szomszédos lakók miatt. Aztán rájöttem, hogy lehet ezt másképp is. A Marshall fej – láda a szobában is meg tud szólalni csupán egy kis okosság kell, hogy az alattunk lakónak az ölébe ne essen bele csillár miközben épp a húrok közé csapunk. A kis okosság neve Power Break, magyarul talán teljesítmény disztribútornak hívhatjuk. Ezt a kis szerkezetet az erősítő és a hangszórók közé kell kötni, majd utána a kívánt csillapítás mértéket kell csupán beállítani. A teljesítmény disztribútorok piacán több termék közül is lehet választani, mint például a Marshall Power Break, THD Hotplate vagy a Weber Mass sorozat. Egy utóbbiba sikerült belebotlanom, egy használt hangszerekkel foglalkozó oldalon. Nem gondolkoztam sokat meg is vettem, mert míg a Marshall vagy a THD olyan 100 ezer Forint körül mozog a Weber termékek 30 ezer Forint alatt megvehetőek.

Weber Mini Mass

A beszerzett példány egy Weber Mini Mass 50w-os. A gyártó Ted Weber azt ajánlja, hogy az erősítőnél kétszer nagyobb teljesítményűt vásároljunk ha az erősítőnket koppra kiakarjuk tekerni.

A nagyon piros dobozon az alábbi kapcsolók és ki-bemenetek találhatóak:
Impedance: 4, 8 és 16 ohm között választhatunk
Bypass:a hangerő csökkentés ki-bekapcsolása
Treble:amikor a teljesítmény disztribútor működik csökken a magashang, ezzel tudunk egy kis kiemelést adni
Volume:ezzel a potival tudjuk a hangerő csökkentést beállítani
From Amp: erősítő kimenetét kell ide dugni
To Speaker: innen megy a kábel a hangszóróhoz
Line Out: vonalszintű kimenet

Ami tetszett:
Végre lehetővé vált Marshall fej – ládával rokkolni egy lakótelep közepén. Próbáltam még egy csatornás non-master volume-os erősítővel és fantasztikus, hogy megsüketülés illetve mások zavarása nélkül sikerült igazi csöves overdrive hangot kapni.

Ami nem tetszett:
Túl pici az Impedance kapcsoló folyamatosan attól féltem, hogy rossz helyre lesz kapcsolva két használat között.

Végülis:
Én nagyon imádom ezt a piros kis dobozt, sajnos a kezem már annyira nem, amióta meglett sikerült ínhüvely gyulladásig játszanom vele.

Hasonló cikkek:

SmolskiTech Mini és Dual Loop

Chimera Synthesis bC9 mini-szinti demo

Mi a különbség a különböző hangszóró között?

Kommentek

Andris írta:

Szia Zolika!

véberéknél van ilyen doboz:
https://taweber.powweb.com/weber/mass200.htm

szekeres zolika írta:

szevasztok!
neten keresgéltem, nem találtam...sebaj, hátha ti tudtok közelebbit mondani..

ha van egy 100 wattos motyóm, és koppra akarom tekerni, akkor nyilván 200wattos piros doboz kéne...de olyat mintha nem gyártanának
???????

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák