Donna Ulisse - Walk This Mountain Down

2009 Apr 24, 15:39
Kategória: Zenekar ajánló

Donna Ulisse nem olyan megjelentette az új albumát, mely a Walk This Mountain Down címet kapta. Erről szeretnék egy kicsit írni, de nehéz, pláne így magyarként, hisz a bluegrass elég távol áll a mi hagyományainktól, olyan countrys dolog, de még sem az, kicsit blues-os, kicsit jazz-es, de ami biztos, hogy akusztikus pengetős hangszereken játszanak. Magyarázkodásomat, hogy egy kicsit színezzem, itt a Kárpát medencében nehéz autentikus kritikát írni bármilyen bluegrass albumról, a stílus még is kedvelt különösen a punkoknál. Erdélyi Tamás miután feltalálta a punk zenét(megírta a Blietzkrieg Bop-ot), majd lassan átnyergelt bluegrassre. Vagy ott van a Hatóságilag Tilos énekes McCheap aki itt hagyta országot, hogy Augsburgban bluegrasst nyomjon.

Donna Ulisse - Walk This Mountain Down

Donnáról azt érdemes tudni, hogy a popszakma számára már a 80-as években elkezdődött, volt szerződése az Atlantic-kal és most egy függetlennél van.
Ja és hogy az album milyen? Teli van hibátlan bluegrass és gospel számokkal, a legzseniálisabb rajta az utolsó, Levi Stone, amely egy ember tragédiáját meséli el, hogyan veszíti el a fiát, majd feleségét. Donna hangja hátborzongatóan gyönyörű.

Donna Myspace-en

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák