Samuel Torres május 15-én az A38-as hajón

2007 May 12, 10:56
Kategória: Koncert ajánló

Kaptam egy levelet Merster Miktől akiről azt érdemes tudni, hogy nagyon jó koncerteket szokott szervezni az A38-ra.

"...a kameruni jazz-ikon fergeteges koncertjein megismert kiváló ütőhangszeres, Samuel Torres ezúttal saját zenekarával is útba ejti Magyarországot. A műfajokat ő is hasonlóan kezeli, mint Bona: latin, afro, funk és jazz elemek egyaránt helyet kapnak a repertoárban, a dolog mégsem válik soha öncélúvá: a kolumbiai fiatalember ugyanis nemcsak virtuóz hangszeres játékos, hanem tehetséges komponista és hangszerelő is egyben. Vájtfülűek és táncos lábúak számára egyaránt ajánlott!

Samuel Torres

Samuel Torres Bogotában látta meg a napvilágot, de a világ legtehetségesebb zenész-fiataljainak sorsát ő sem kerülhette el: huszonévesen ő is az Egyesült Államokban találta magát, ahol olyan óriásokkal dolgozott együtt, mint Tito Puente, Arturo Sandoval, Chick Corea, Michael Brecker, stb.. A session munkák pillanatok alatt a szakma csúcsára repítették: a legjobb minőségű ütőhangszereket gyártó cég, a Latin Percussion (LP) életre szóló támogatói szerződést kötött vele és oktató DVD-t adott ki a közreműködésével, a Floridai Egyetem pedig meghívta előadói sorába. 2004 óta pedig állandó tagja a Richard Bona Band-nek, korunk egyik legsikeresebb jazz-világzenei produkciójának.

Virtuozitásáról és muzikalitásáról több ízben is meggyőződhetett már a hazai közönség: a Bona-koncertek egyik csúcspontja Samuel ”Pepito” Torres szólója, mikor is a muzsikus – az ilyenkor szokásos hangszerbemutató helyett – két percen keresztül egyetlen shakerrel mutatott be lélegzetállító ritmus-orgiát. Most eljött az idő, hogy most főhősként is megismerhessük, ő pedig alaposan megdolgozik, hogy eddigi szimpátiánkat rajongássá alakítsa: saját zenekarának élén igazi latin íz-dömpinget zúdít a nyakunkba. Salsa, afro és Puerto Rico-i folk, funk és kevés 7/4-es páratlan ritmus, sokrétű hangszerelés és tüzes szólók - a tavasz egyik legforróbb bulija! Magyarországon első alkalommal!

2007.05.15, A38, 4.000.- HUF"

Hasonló cikkek:

Képek az árvíz sújtotta Gibson gyárról

Kijöttek az új RME driverek

Cry Baby: The Pedal That Rocks The World

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák