Gulyás Erhard Harry a Marshall találkozó szervezője

2008 May 29, 10:34
Kategória: Interjú

Sikerült interjút készíteni a múlt hétvégén megrendezett Marshall és Gibson találkozó főszervezőjével: Harryvel.

Kérlek mutatkozz be a delay.hu olvasóinak:
Gulyás Erhard Harry vagyok, gitáros, dalszerző és Marshall fanatikus:-D

Hogyan kötődsz a zenéhez, milyen zenekarban játszol?
Ez elég régre vezethető vissza. 4 éves korom körül anyukámtól kértem, ha már mennek ki Jugoszláviába (akkor még volt)hozzon nekem egy bendzsót (nekem ez jelentette a gitárt). Erre mit hoz egy szaxofont :-D Sok idő telt el míg elkezdtem foglalkozni komolyabban a zenéléssel. 16 éves koromban jártam basszusgitárt tanulni egy békéscsabai zeneiskolába, majd pár évvel később váltottam szólógitárra. Először autodidakta módon tanultam, majd később Dajka Krisztián jazz konzis barátomhoz jártam 4-5 éven keresztül jazz-t, és blues-t tanulni. Jelenleg a ChickenFly zenekar vezetője, gitárosa, dalszerzője vagyok, amely blues-funky stílusban mozog. Felléptünk már több nevesebb fesztiválon, klubbokban szerepeltünk már nagy sikerrel, köztük a Jam Pubban is.

Marshall találkozó

Mióta tart nálad a Marshall és Gibson láz?
A gitározásom hajnalán már jelen volt a Gibson, Marshall mánia, de kinek nem?:-) Sajnos, akkor még elérhetetlennek tünt, de hál'Istennek ez ma már nem így van. Jelenleg egy 1969-es Marshall JMP50-es fejem van, és egy Gibson LP Classic Premium Plusz-om.

Hogy jött az ötlet egy ilyen találkozó megszervezéséhez?
A hangmester.hu fórum rendszeres látogatója, és aktív résztevevője vagyok, ahol a Marshall, és Gibson topikban indult egy szerveződés, hogy legyen ilyenfajta találkozó. Ezt Kiss Barna a hangmester tulajdonosa 2 alkalommal meg is valósította, amelyről nagyon jó visszajelzések érkeztek. Majd egy fél évvel ezelőtt egy újabb spontán szerveződés indult, hogy kell-e egy Gibson találkozó. Sajnos senki nem vette igazán kézbe, így úgy döntöttem, hogy megpróbálom megszervezni, de mondtam a srácoknak, hogy miért nem kötjük össze ezt a Marshall márkával is, mivel a rock történelmében szervesen összekötődik ez a két márka. Így született az ötlet a Gibson-Marshall találkozóra, amelynek nagy erőkkel nekiálltam szervezni, bevonva a hangmester stábot is, akiknek nagyon sokat köszönhetünk ezen a téren.

Mik voltak a tapasztalatok a rendezvény során?
Nagyon sok fokmérője lehet egy rendezvénynek: bevétel, látogatottság, színvonal, hangulat, fellépők kvalitása stb. Azt hiszem, és a visszajelzésekből bátran mondhatom, hogy mindezekben egy elég magas színvonalat ütöttünk meg, kivétel a létszám. Körülbelül 80 fő volt jelen. Talán a helyszín volt nagyon kint, vagy a reklám kampányt későn kezdtük. Levontuk a tanulságot, és megpróbáljuk majd jobban csinálni. Ami nagy nehézségként jelentkezett, hogy non-profit rendezvényre terveztük, így nehéz volt helyszínt is találni.

Mikor lesz folytatás?
Egyenlőre meghagyjuk ezt a spontenaitást, és majd látjuk.

Hasonló cikkek:

Marshall és Gibson találkozó szombaton!

Marshall 1960 greenback láda IR

Carr Amplifiers Raleigh

Blackstar Amplification Artisan sorozata

Kommentek

Nincs még komment.

Szólj hozzá!

Név:

Email:

Web/URL:

Komment szövege:

Az alábbi két szót kérlek gépeld be, hogy kiderüljön, hogy nem vagy robot:


Linkek

Utolsó posztok

RSS Feed

Delay.hu RSS Feed

Régebbi posztok

Kategóriák